خطوط روند و استراتژیهای معاملاتی آنها
اگر تابهحال یک نمودار قیمت را دیده باشید، متوجه نوسانات و فراز و فرودهای زیادی در آن شدهاید. به مجموع این حرکات روند گوییم. روند نمایانگر جهت حرکت بازار است...

اگر تابهحال یک نمودار قیمت را دیده باشید، متوجه نوسانات و فراز و فرودهای زیادی در آن شدهاید. به مجموع این حرکات روند گوییم. روند نمایانگر جهت حرکت بازار است و مهمترین مرحله در تحلیل تکنیکال محسوب میشود. برای رسم خطوط روند کافی است در یک تایمفریم مشخص چند نقطه قیمت را به یکدیگر متصل کنید. بهطورکلی، در بازارهای مالی شاهد سه نوع خطوط روند و استراتژیهای معاملاتی آنها هستیم:
- روند صعودی
- روند نزولی
- روند خنثی
در ادامه بیشتر با خطوط روند و استراتژیهای معاملاتی آنها آشنا میشوید
روند صعودی
به مجموعهای از حرکات بازار که برآیندشان حرکتی صعودی را تشکیل میدهد، روند صعودی گوییم. در روند صعودی هر کف قیمتی بالاتر از کف قبلی و هر سقف جدید بالاتر از سقف قبلی است.
خط روند صعودی چند سقف را به یکدیگر متصل میکند و حمایتی برای بازارهای صعودی و گاوهای کلهشق محسوب میشود. این خط نشان میدهد که قدرت خریداران در بازه زمانی مشخص چقدر است. برای رسم خط روند صعودی به حداقل دو کف نیاز است. البته، هرچه نقاط برخورد با خط روند بیشتر باشد، اعتبار آن افزایش مییابد. اگر خط روند در برخی نقاط با کندلها برخورد کرد نیز مشکلی وجود ندارد.
روند نزولی
به مجموعهای از حرکات بازار که برآیند آنها یک حرکت نزولی را شکل میدهد، روند نزولی گفته میشود. در روند نزولی هر کف پایینتر از کف قبلی و هر سقف پایینتر از سقف قبلی است. سقف دوم باید کمتر از سقف اول باشد تا شیب نزولی حاصل شود.
خط روند نزولی چند سقف را به یکدیگر متصل میکند و برای بازارهای نزولی و خرسها یک مقاومت محسوب میشود. این خط با برخورد چندباره قیمت با آن و ماندگاری طولانیتر، اعتبار بیشتری میگیرد.
روند خنثی
هنگامیکه بازار در بلاتکلیفی به سر میبرد و در یک محدوده مشخص در نوسان است، میگوییم یک روند خنثی شکل گرفته است.
اعتبار خطوط روند
همانطور که مطرح شد هرچه تعداد برخوردها به خط روند بیشتر باشد اعتبار آن خط بیشتر میشود، چراکه بیانگر تمایل بازار برای ادامه روند کنونی است. اما موضوع دیگری که نباید آن را نادیده گرفت، بازه زمانی است. خطوط روند را در هر بازه زمانی میتوان ترسیم کرد، ولی از آنجا که پایداری خطوط روند در تایمهای بالاتر بیشتر است، بررسی این خطوط در بازههای زمانی بالاتر معتبرتر است.
استراتژیهای معاملاتی با خطوط روند
شکست خط روند
روندها تا ابد ادامه پیدا نمیکنند، از اینرو شکست خط روند یک تکنیک محبوب برای بسیاری از معاملهگران است. در این استراتژی باید منتظر ماند تا خط روند شکسته شود، سپس وارد معامله شد. شکست نیز زمانی رخ میدهد که یک کندل بالا یا پایین خط روند بسته شود.
برگشت از خط روند
براساس این استراتژی، زمانیکه کندلها به خط روند برخورد میکنند و نمیتوانند آن را بشکنند میتوان وارد معامله شد. برای مثال، وقتی قیمت به خط روند نزولی برخورد کند و توانایی شکست آن را نداشته باشد، پس از تشکیل کندل بازگشتی میتوانید وارد معامله شوید و حد ضرر خود را دقیقا بالای خط روند قرار دهید.