تحلیل تکنیکال اردیبهشت ۱۴۰۳

روند شناسی کلاسیک با فیبوناچی

روندشناسی کلاسیک با استفاده از فیبوناچی یکی از روش‌های شناخت مسیر قیمت است. تشخیص درست جهت حرکت بازار موضوع مهمی است؛ زیرا معاملات شما تنها در صورتی سودده خواهند بود که بتوانید مسیر حرکت نمودار را شناسایی کنید و در جهت روند اصلی وارد معامله شوید.

روند شناسی کلاسیک با فیبوناچی

روند کلاسیک (خنثی)

به‌طورقطع تابه‌حال با روندهای خنثی در بازار روبه‌رو شده‌اید. احتمالا زیاد شنیده‌اید که به این نوع بازارها، بازار رنج می‌گویند.

اصطلاح بازار رنج یک اصطلاح عامیانه است. از دیدگاه تخصصی‌تر، بازاری که حالت رنج و خنثی دارد، روند کلاسیک نامیده می‌شود.

بازاری با روند کلاسیک متشکل از روندهای خنثی است. روند کلاسیک از الگوهای کلاسیک گوناگونی ساخته شده است. در نتیجه بسته به نوع الگو، می‌توانید حد سود، حد ضرر و قیمت ورود به معامله را تعیین کنید.

اکنون بیایید «روندشناسی کلاسیک با فیبوناچی» را بررسی کنیم. پس از رسم فیبوناچی روی نمودار، زمانی‌که قیمت تراز 88.6 را بشکند و به تراز 100 درصد برسد، می‌گوییم با یک روند کلاسیک مواجه هستیم. در حالت استثنا برای بعضی الگوهای کلاسیک ممکن است ترازهای 113.2 و 127.2 نیز به‌کار برده شوند.

در تصویر زیر روندشناسی کلاسیک با فیبوناچی بررسی شده است.

در تصویر بالا، از بازه A تا B، نمودار قیمت حالتی خنثی و رنج به خود گرفته است. در بازار رنج، ما باید به دنبال روند کلاسیک باشیم و با تشخیص نوع الگوی کلاسیک معاملات خود را انجام دهیم. برای تشخیص الگو، از ابتدای X تا انتهای W، فیبوناچی ریتریسمنت رسم می‌کنیم.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، برگشت روند از مستطیل بنفش یا به عبارتی بین ترازهای 88.6 تا 100 درصد بوده است. بنابراین روند کنونی، یک روند کلاسیک محسوب می‌شود و برای انجام معامله باید سراغ الگوهای کلاسیک برویم.

انواع الگوهای کلاسیک

انواع گوناگونی از الگوهای کلاسیک وجود دارند اما به‌طورکلی، الگوهای کلاسیک به دو دسته الگوهای بازگشتی و الگوهای ادامه‌دهنده تقسیم می‌شوند.

الگوی بازگشتی:

الگوهایی هستند که در انتهای روند تشکیل می‌شوند. این الگوها نشان‌دهنده برگشت روند هستند. مانند الگوهای کف و سقف دوقلو، سر و شانه، فنجان و غیره.

الگوی ادامه‌دهنده:

این الگوها بیان‌گر ادامه یافتن روند قبل هستند. یعنی اگر روند قبل صعودی باشد، احتمال ادامه یافتن روند صعودی بیشتر خواهد بود و برعکس، اگر روند قبل نزولی باشد، احتمال این‌که بازار همچنان نزول کند بیشتر است. از جمله این الگوها می‌توان به الگوهای پرچم، مثلث کاهشی، مثلث افزایشی و مثلث متقارن اشاره کرد.

به شکل زیر دقت کنید. این شکل، ادامه تصویر قبل است.

همان‌گونه که در شکل مشخص است، حالت بازار همچنان رنج و خنثی است. دوباره کلاسیک بودن روند را بررسی می‌کنیم. از نقطه Y تا Z، فیبوناچی ریتریسمنت رسم می‌کنیم.

محدوده باکس آبی نشان‌دهنده برگشت قیمت به بالا است. این باکس بین ترازهای 100 تا 113.2 قرار گرفته است. این تراز همان حالت استثنا است که پیشتر به آن اشاره شد.

با بررسی این ترازها، مجددا نتیجه می‌گیریم که همچنان روند، خنثی یا کلاسیک است. بنابراین در اینجا نیز برای ورود به معامله و تعیین حد سود و حد ضرر باید به بررسی نوع الگوی کلاسیک بپردازیم.

ارتباط با کمان پلاس plus@kamaan.com

آخرین مقاله‌ها

دسته‌بندی‌ها