پنج قانون ساده برای سرمایهگذاری هوشمندانه
سرمایهگذاری هوشمندانه دارای قوانینی است که به شما کمک میکند تا با کاهش هزینهها، پرتفوی قدرتمندی ایجاد کنید. در ادامه به پنج قانون اشاره شده است که با بهره بردن...

سرمایهگذاری هوشمندانه دارای قوانینی است که به شما کمک میکند تا با کاهش هزینهها، پرتفوی قدرتمندی ایجاد کنید. در ادامه به پنج قانون اشاره شده است که با بهره بردن از آنها میتوانید سرمایهگذاری هوشمندانهای را تجربه کنید:
قانون یک: هرچه زودتر سرمایهگذاری را آغاز کنید
حتی اگر مقدار سرمایهتان کم است، معاملهگری را شروع کنید. چرا؟ موضوع “سود مرکب” است. سود مرکب مفهومی است که به تأثیر مکرر سود در سرمایهگذاری اشاره دارد. برای مثال، فکر کنید که یک گلوله برفی کوچک در دست دارید. این گلوله برفی، کوچک به نظر میرسد اما اگر آن را در سراشیبی بغلتانید، به تدریج بزرگتر میشود و درنهایت به یک گلوله برفی بزرگ تبدیل خواهد شد. این همان اصل سود مرکب است. هرچه زودتر سرمایهگذاری کوچکی را شروع کنید، به شما اجازه میدهد تا با گذر زمان سود مرکب را تجربه کنید.
قانون دوم: صندوقهای سرمایهگذاری جایگزین مناسب برای انتخاب سهام هستند
برای انتخاب سهام نیازی به استخدام یک متخصص و پرداخت هزینههای بالا نیست. در عوض با روشی بسیار ساده، ارزان و موثر میتوانید در بازار سرمایه به سرمایهگذاری بپردازید؛ و آن صندوقهای سرمایهگذاری (ETFs) است. ETFها، صندوقهای قابل معامله در بورس هستند که کل بازار سرمایه را با قیمتهای بسیار مناسب ردیابی میکنند. با سرمایهگذاری در ETFها میتوانید بهصورت متنوع در بازار به سرمایهگذاری بپردازید و از فواید این روش استفاده کنید. با این قانون ساده، نیازی به انتخاب و خرید سهام ندارید و میتوانید بهصورتکلی در بخشهایی از بازار، سرمایهگذاری کنید تا از رشد و توسعه سرمایهتان بهره ببرید.
قانون سوم: هزینهها را کم کنید
در زندگی اغلب هرچه بیشتر برای مواردی مانند خانه، ماشین، لباس و تعطیلات خود هزینه کنید، بهتر است. اما در سرمایهگذاری، این قاعده صادق نیست. در سرمایهگذاری کاهش هزینهها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اگر سالیانه ۲ درصد از سرمایهتان را صرف مشاور مالی خود کنید، ممکن است به نظرتان هزینه زیاد و بیموردی بیاید، اما در طول زندگی این هزینه برمیگردد و میتواند به میلیونها تومان یا حتی بیشتر افزایش یابد. این موضوع به نوعی مانند سود مرکب است که پیشتر درموردش صحبت کردیم.
درنهایت یادتان باشد که بهطورکلی تمام هزینهها میتوانند از کنترل خارج شوند. بنابراین کم کردن هزینهها و انتخاب روشهای سرمایهگذاری مناسب به رشد سرمایه شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
قانون چهارم: متنوعسازی در سرمایهگذاری اهمیت دارد
سرمایهگذاری در سهام و اوراق قرضه با خطراتی همراه است که نباید نادیده گرفته شوند. به همین دلیل ایجاد تنوع بسیار مهم است و شما را در مسیر سرمایهگذاری هوشمندانه قرار میدهد. این موضوع تداعیگر جمله معروف “تمام تخممرغهای خود را در یک سبد نگذارید” است. درصورتیکه تمام پول خود را در یک شرکت یا یک صنعت خاص سرمایهگذاری کنید و مشکلاتی در آن صنعت یا شرکت به وجود بیاید، شما در معرض خطر افت ارزش پرتفوی قرار خواهید گرفت.
سرمایهگذاران باهوش راههایی برای کاهش این خطرات پیدا میکنند که یکی از این راهها متنوعسازی است. اگر سرمایهگذاری خود را در بسیاری از صنایع مختلف از جمله داروسازی، خودروسازی، فناوری و حتی در کشورهای مختلف انجام دهید، میتوانید از خود در برابر نوسانات یک بخش خاص یا یک کشور خاص محافظت کنید.
ایجاد تنوع یکی از راههای اصولی برای مدیریت سرمایه است و مهم است که به برنامه بلندمدت خود پایبند باشید.
قانون 5: احساسی عمل نکنید
این قانون نهایی ماست و به شما توصیه میکنیم که در امور مربوط به سرمایهگذاری احساسات خود را کنترل کنید. با بالا و پایین شدن بازار، احساسات به راحتی میتوانند شما را از مسیر درست منحرف کنند. هنگامیکه بازار صعودی است و سرمایهگذاران سود خوبی کسب میکنند، اغلب گرفتار احساسات میشوند و بیشتر به خرید سهام میپردازند. از طرف دیگر، وقتی بازار نزولی است و سهامها ارزش خود را از دست میدهند، احساسات ممکن است به ترس تبدیل شوند و سرمایهگذاران تصمیم بگیرند سهام خود را بفروشند و از بازار خارج شوند.
تاریخ نشان داده است که تلاش برای پیشبینی بازار معمولاً منجر به بازدهی بدتر میشود. از این رو، به حرفهای شبکههای خبری مالی که توصیه به “خرید” یا “فروش” در زمانهای مختلف میکنند، گوش ندهید. در عوض، به برنامه سرمایهگذاری خود پایبند باشید.
سرمایهگذارانی که احساساتشان را کنترل میکنند، بهطور معمول بهترین بازدهی را دارند. این نکته مهم را همواره به خاطر بسپارید که در بلندمدت انضباط داشته باشید و تصمیمهای خود را براساس تحلیلهای دقیق اتخاذ کنید.
به یاد داشته باشید که برای یک سرمایهگذاری هوشمندانه هیچگاه نمیتوانید زمان ورود به بازار و خروج از آن را به درستی پیشبینی کنید. اما با منظم بودن و پایبندی به برنامه سرمایهگذاری خود، میتوانید به عنوان یک سرمایهگذار باهوش عمل کنید.