مقالات خرداد ۱۴۰۲

مجامع عمومی شرکت‌ها : اهمیت، نقش و رویکردهای تصمیم‌گیری

مجمع عمومی، از گردهم‌آیی سهامداران و مدیران به‌منظور تصمیم‌گیری درباره مسائل مهم شرکت تشکیل می‌شود. مقررات مربوط به زمان‌بندی تشکیل مجمع، حداقل تعداد افراد حاضر برای تشکیل مجمع عموم و حداقل آراء مورد نیاز جهت اتخاذ تصمیمات، در اساسنامه معین می‌شود. 

مجامع عمومی شرکت‌ها : اهمیت، نقش و رویکردهای تصمیم‌گیری

مجمع عمومی، از گردهم‌آیی سهامداران و مدیران به‌منظور تصمیم‌گیری درباره مسائل مهم شرکت تشکیل می‌شود. مقررات مربوط به زمان‌بندی تشکیل مجمع، حداقل تعداد افراد حاضر برای تشکیل مجمع عموم و حداقل آراء مورد نیاز جهت اتخاذ تصمیمات، در اساسنامه معین می‌شود. بر اساس قانون انواع مجامع عمومی شرکت‌ها عبارت است از:

  • مؤسس: از مؤسسین و سهامداران اولیه‌ای شرکت‌های سهامی عام تشکیل می‌‌شود، که در جریان ایجاد شرکت در شرف تاسیس حاضر بوده‌اند. این مجمع صلاحیت انتخاب اولین مدیران، بازرسان و تصویب طرح اساس‌نامه و انتخاب روزنامه رسمی را دارد.
  • عادی: با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت می‌یابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به‌علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود. این مجمع برای رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین سهامداران و … سالی یک‌بار در زمانی که در اساسنامه پیش‌بینی‌ شده، تشکیل می‌شود. 
  • فوق‌العاده: نحوه برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده نیز تقریبا شبیه به مجمع عمومی عادی است با این تفاوت که در آن موضوع‌هایی مانند تغییر اساسنامه شرکت، کاهش و افزایش شرکت یا حتی انحلال شرکت مورد تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد.

آیا حق رای همه سهام‌داران در مجامع عمومی با هم برابر است؟

هر سهام‌دار به میزان سهام خود، حق رای دارد و می‌تواند روی تصمیم‌گیری‌ها تاثیر بگذارد.

آیا همه شرکت‌ها موظف به برگزاری مجامع عمومی هستند؟

در قانون، وجود مجامع عمومی تنها در شرکت‌های سهامی و تعاونی پیش‌بینی و الزامی شده است و در سایر شرکت‌ها الزامی نیست، البته شرکت‌های با مسئولیت محدود و مختلط سهامی، درصورتی‌که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد، موظف به تشکیل مجمع عمومی هستند.

سهام‌داران یک شرکت سهامی چگونه از برگزاری مجمع عمومی مطلع می‌شوند؟

هیئت‌مدیره شرکت موظف است حداقل ۱۰ روز قبل از برگزاری مجمع، از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی‌های مربوط به شرکت در آن درج می‌شود، سهامداران را از این موضوع مطلع کند. در آگهی باید دستور جلسه، تاریخ و محل تشکیل مجمع به همراه ساعت و نشانی کامل قید شود. قبل از تشکیل مجمع هر سهامداری که مایل به حضور در مجمع عمومی ‌باشد باید با ارائه ورقه سهم خود به شرکت مراجعه نموده و مجوز ورود به جلسه را دریافت کند. فقط سهامدارانی می‌توانند در مجمع شرکت کنند که مجوز ورود را دریافت کرده باشند.

ارتباط با کمان پلاس plus@kamaan.com

آخرین مقاله‌ها

دسته‌بندی‌ها